השפעת הטרואר על היין האורגני
תוכן עניינים

מהו הטרואר?
הטרואר, הוא השם הכללי המתאר את אופי האדמה והאקלים המקומי לגידול חקלאי. בגידול יין אורגני הוא מקבל משמעות מיוחדת. בהיעדר התערבות כימית, היין משקף באופן מדויק את המאפיינים הייחודיים של אזור הגידול:
השפעת האקלים
האדמה היא הבסיס לכל יין איכותי, ובחקלאות אורגנית היא מקבלת חשיבות עליונה. הקרקע נתפסת כאורגניזם חי ונושם שיש לטפח ולשמר. תהליך ההסבה לחקלאות אורגנית אורך לפחות שלוש שנים, במהלכן:
- טמפרטורות יום ולילה
- משטר משקעים
- השפעת רוחות
- שעות שמש
השפעת הקרקע
- הרכב מינרלי
- מבנה הקרקע
- ניקוז
- מיקרואורגניזמים מקומיים
הכרמים של יקב לטם
בכרמים של יקב לטם אורגני נמצא עצים שונים אשר נמצאים באדמה הרבה שנים. בכרמים לא מרססים או מכסחים את העשביה הצומחת בכרם, להפך מסתכלים עליה כחלק מהמעגל האקולוגי של הטבע, בה חיים הרבה חרקים ומיקרואורגנזמים, במעבר העונות עשבים אלה ושורשיהם מתפרקים ונהפכים לקומפוסט טבעי באדמה.
כרם צבעון
ממוקם בגלילי העליון למרגלות הר מירון, בגובה 750 מטר מעל פני הים. האדמה חרסתית חומה-אדומה, עם סלע גיר קשה. מיקום הכרם גיאולוגית בגובה 750 מטר ושכינתו להר מירון יוצרים מיקרו אקלים מאוד מיוחד לגידול יין, האוויר הקר מתנקז מהר מירון, והבריזה שמגיעה ממערב מהים התיכון יוצרות לילות קרים במיוחד בעונת הקיץ, בנוסף לטמפרטורות מתונות בשעות היום. כל הגורמים האלה בנוסף לשיטות גידול ביו דינמיות מניבות ענבים מיוחדים, חדות של טעמים ושפע של טאנינים וחומצות.
כרם שיפון
שוכן במרכז-צפון הגולן בגובה של 700 מטר מעל פני הים. בעל אדמה חרסיתית רדודה ומסלע בזלתי עמוק, שילב מיוחד המקנה ייחודיות טעמים לזנים מסוימים. הימים היבשים והחמים של הגולן והלילות הקרים יוצרים תנאים אידיאליים לגידול גפני יין בשיטה האורגנית, וקבלת אופי וריכוז פרי מיוחדים.