סוגי היינות האורגניים: השוואה מקיפה ומאפיינים ייחודיים

תוכן עניינים

סוגי-יינות-אורגניים-מאמר-ראשי

המשפחה האורגנית:
שלוש גישות לייצור יין טבעי

בעולם היין האורגני קיימות שלוש גישות מרכזיות, כל אחת עם פילוסופיה, שיטות עבודה ותוצר סופי ייחודיים. למרות שכולן חולקות את אותו בסיס של כבוד לטבע וייצור יין ללא חומרים כימיים, ההבדלים ביניהן משמעותיים ומשפיעים על כל היבט בתהליך הייצור.

יין אורגני: הבסיס המוצק

עקרונות היסוד

הגישה האורגנית מייצגת איזון בין מסורת למודרניות:

בכרם
ביקב
תקינה ופיקוח

היין האורגני נמצא תחת פיקוח מתמיד:

יין טבעי

פילוסופיית אפס התערבות

יין טבעי מייצג את הגישה הטהרנית ביותר לייצור יין:

עקרונות מרכזיים

מאפיינים ייחודיים

חזותית

טעם וארומה

יין ביודינמי: המימד ההוליסטי

הפילוסופיה הביודינמית

שיטה שפותחה על ידי רודולף שטיינר, המשלבת:

תכשירים ביודינמיים

תכשירי השדה
תכשירי קומפוסט (502-507)

לוח השנה הביודינמי

תזמון פעולות לפי:

*יקב בר-קיימא, יקב אקולוגי – לא עומדים בכל התקנים אך עדיין נחשבים לאקולוגיים, ומטפחים את הסביבה האקולוגית מסביב לכרמים ללא חומרים לא טבעיים.

השוואה מעשית בין שלוש הגישות

מבחינת הייצור

שיטות עבודה

אתגרים

מבחינת הצרכן

טעם ואופי

התאמה לקהלים שונים

מאמרים נוספים

איך מייצרים יין אורגני?

תהליך ייצור היין האורגני מתחיל הרבה לפני הבציר. העבודה בכרם האורגני היא אמנות המשלבת ידע עתיק עם טכנולוגיה מודרנית...

איך לבחור יין אורגני?

איך לבחור יין אורגני? כשבוחרים יין אורגני, התווית היא המקור החשוב ביותר למידע. הנה מה שצריך לחפש...

השפעת הטרואר על היין

הטרואר, הוא השם הכללי המתאר את אופי האדמה והאקלים המקומי לגידול חקלאי. בגידול יין אורגני הטרואר מקבל משמעות מיוחדת...