תהליך ייצור היין האורגני:
מהכרם ועד הבקבוק

תוכן עניינים

תהליך-ייצור-היין-האורגני-מאמר-ראשי

איך מייצרים יין אורגני:

תהליך ייצור היין האורגני מתחיל הרבה לפני הבציר. העבודה בכרם האורגני היא אמנות המשלבת ידע עתיק עם טכנולוגיה מודרנית, כאשר כל פעולה נעשית מתוך הבנה עמוקה של המערכת האקולוגית.

הכנת הקרקע לשתילה

תהליך הכנת הקרקע לכרם אורגני הוא ארוך ומורכב, הדורש סבלנות והתמדה:

שלב ההסבה

בחירת הזנים

ביקב לטם יש מבחר של זני ענבים המייצרים מהם סוגים שונים של יינות זניים וגם בלנדים, לבנים, אדומים, רוזה וכתום.

בכרם שיפון נטועים הזנים:

סובניון בלאן: מאופיין בפירותיות טרופית אינטנסיבית.

סמיון: מקור הזן מבורדו בצרפת. באדמה הבזלתית מפגין גוון פירותי אינטנסיבי ומורכבות מיוחדת.

שרדונה: מאופיין בפירותיות וחומצה טובה, בשילוב מינרליות.

קברנה פרנק: צבע בהיר, טאנינים רכים, אופי פרי אדום. 

מרלו: מניב פרי חיוני שופע טעמים וירקרקות בשילוב טאנינים רכים.

בכרם צבעון נטועים הזנים:

סובניון בלאן: מפגין שילוב טעמי פרי עם הדריות בולטת וחומצה גבוהה.

נביולו: זן מקורו בצפון איטליה חבל פיימונטה. רוב הנטיעות לא הצליחו להניב פרי איכותי באקלים המקומי בארץ, בכרם צבעון עם השנים הגענו להבנה ולנוסחה  לגידול זן בעייתי זה ומפיקים ממנו איכות גבוהה ביותר.

סירה: מפגין פרי שופע בפירות שחורים ואדומים, תבלינים חומצה גבוהה וטאנינים בולטים.

קברנה סובניון: כרם ותיק בן 25 שנה מניב יבול נמוך, ופרי מרוכז מאוד ומורכב מאוד.

פטי ורדו: כרם צעיר מניב פרי מיוחד.

טיפול שנתי בכרם

הטיפול בכרם האורגני מתבסס על מחזור השנה החקלאי:

כרם-שיפון-אורגני-חורף

חורף: גיזום וטיפול בקרקע

אביב: התעוררות וצמיחה

קיץ: בקרת צמיחה והבשלה

סתיו: הכנה לבציר

הדברה ביולוגית בכרם

במקום להסתמך על חומרי הדברה כימיים, הכרם האורגני מתבסס על מערכת הגנה טבעית:

אויבים טבעיים

שיטות מניעה טבעיות

תהליך הבציר והייצור

בציר ידני מדויק

*ביקב לטם בחלק מהיינות יש תסיסה טבעית לחלוטין ללא חומרים חיצוניים מהכרם, 

עיתוי הבציר

תהליך הבציר

קליטת הענבים

יישון והבשלה

בחירת כלי היישון

תהליך היישון

ביקבוק ואחסון

תהליך הביקבוק

תנאי אחסון אופטימליים

מאמרים נוספים

סוגי היינות האורגניים

בעולם היין האורגני קיימות שלוש גישות מרכזיות, כל אחת עם פילוסופיה, שיטות עבודה ותוצר סופי ייחודיים...

איך לבחור יין אורגני?

איך לבחור יין אורגני? כשבוחרים יין אורגני, התווית היא המקור החשוב ביותר למידע. הנה מה שצריך לחפש...

השפעת הטרואר על היין

הטרואר, הוא השם הכללי המתאר את אופי האדמה והאקלים המקומי לגידול חקלאי. בגידול יין אורגני הטרואר מקבל משמעות מיוחדת...